Националните есенни изложби в Пловдив са един от най-престижните форуми за съвременно българско изящно изкуство, който се провежда всяка година през септември в Стария град на Пловдив. Те са един от най-устойчивите художествени формати на българската художествена сцена и неизменно място за творческо изразяване, висок професионален стандарт и активна комуникационна среда.

Под мотото "Приземяване“ от 1 до 30 септември 2024 г. тазгодишното издание представя девет автори с девет самостоятелни изложби в емблематични къщи в Стария град.

Наш събеседник в предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" днес ще бъде изкуствоведът проф. д-р Галина Лардева, артистичен директор на Национални есенни изложби от 2013 г. 

Ще ви срещнем и с един интересен творец. Това е Петринел Гочев, режисьор и художник, със специфичен почерк и поглед към живота.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" от понеделник до четвъртък, от 14.00 до 15.00 часа, на честота 89.9 MHz. Повторението е в същите дни, от 22.000 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.