За 20-та поредна година Пловдив отваря врати за най-големия културен формат под тепетата - Есенният салон на изкуствата 2024. Това е форматът, който обединява в себе си събития от всички жанрове – музика, театър, танц, литература, визуални изкуства, изложби, арт инсталации и много други. Салонът се организира от община Пловдив и партньори – културни институти, творчески гилдии, културни оператори. Традиционно, официалното откриване е на 1 септември.

Юбилейното издание тази година ще бъде още по-мащабно и по-пъстро.

Пловдив отново се превръща в една огромна открита сцена. Какво да очакваме тази година в Есенния салон на изкуствата ще ни каже в предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" зам.- кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Тази година откриването на Салона на изкуствата ще се случи на Античния театър в Пловдив с концерт на Васил Петров "30 години в музиката“.  За своя творчески път към върховете ще ни разкаже самият джазмен Васил Петров, когото всички наричат "българският Франк Синатра“.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" всеки ден от понеделник до четвъртък, от 14.00 до 15.00 часа, на честота 89.9 MHz. 

Повторението е от 22.00 часа в същите дни. 

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.