За 23-та поредна година кампанията за борба с рака на гърдата в Пазарджик е факт. По данни на РЗИ, хиляди жители на областта живеят с диагнозата рак, включително повече от 100 деца.

"В отговор на тези тревожни данни още преди официалното ми встъпване в длъжност, заедно с екипа ми организирахме мобилни пунктове по селата на общината. В резултат стотици жени имаха възможността да се прегледат за рак на гърдата, което подчерта нашата решителност към тази важна кауза. Достъпността до медицински грижи и профилактика за всички е наша лична кауза и ще бъде последователна мярка по времето на управлението ни. Продължаваме да работим активно за осигуряване на условия за адекватна и навременна диагностика за всички граждани", това написа във фейсбук профила си кметът на Пазарджик Петър Куленски.

"Месец октомври е посветен на борбата с рака на гърдата. Заради вложените през годините усилия и енергия, с които се улеснява пътят към качествена грижа и емоционална подкрепа на диагностицираните с рак в областта, Мария Чергарова, председател на "Сдружение за онкоболни и приятели", има моето дълбоко признание. Ще продължим да надграждаме вече заедно, с нова енергия и фокус постигнатото досега", допълва градоначалникът.

До края на месеца, безплатно в ЦСРИ по график ще се включат повече лекари в профилактичните прегледи. По график и с предварително записване ще се извършват прегледи от Д-р Копев-хирург, Д-р Валентин Иванов-хирург, Д-р Методиева-дерматолог, Д-р Траянов-гинеколог и Д-р Гергина Иванова-лекар в клиниката по ендокринология в Пловдив. За записване-телефон: 0888/380-308 или на адрес: ул. Ал. Стамболийски 16, партер.