За 17-та поредна година Младежки център - Добрич дава шанс на младите хора в страната да се включат в конкурса за рисунка - дигитална живопис и графика "Моята България“, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Участниците ще бъдат разделени в 4 възрастови групи. Право на участие имат деца и младежи от цялата страна, на възраст от 10 до 29 години.

Всеки желаещ може да участва с до две творби, които трябва да бъдат изпратени най-късно до 27 април 2022 г. по пощата. Регламентът за участие, както и координатите за връзка с организаторите са публикувани на интернет платформите, които Младежкият център поддържа - сайт и Фейсбук профил. На тях ще бъдат обявени и резултатите от конкурса на 5 май.

Участвалите в конкурса творби остават във фонда и могат да бъдат документирани и използвани за рекламни материали и други цели на Младежки център – Добрич, без да заплаща права и обезщетения, е посочено още в регламента на конкурса. Той е организиран с подкрепата на Община град Добрич. Идеята е да се даде възможност децата и младите хора на България да изявят своя талант на художници, използвайки съвременните техники на рисуване, и показвайки любовта си към Родината, пресъздадена чрез въображението и усета, чрез неповторимата индивидуалност на всеки един участник творец.

Жулиета НИКОЛОВА