Юношите до 18-годишна възраст на Баскетболен клуб "Тунджа" – Ямбол спечелиха три мача в своята предсезонна подготовка, като два от тях бяха срещу чуждестранни съперници.

В първия двубой ямболските момчета победиха силния грузински отбор Кобулети Баскет със 78:67.

Във втория мач Ямбол победи и беларуския отбор Дрийм Минск с 80:47.

В третия мач, изигран в зала "Бойчо Брънзов" в Бургас, талантливите ямболски баскетболисти победиха Делфин Бургас със 100:47.

От клуба отбелязаха, че от родния тим са отсъствали няколко важни имена, но въпреки това играта е била на много добро ниво.

Треньорът на клуба Милен Костов коментира, че е доволен от начина, по който всеки един от състезателите работи, за да подобрява своята игра. Той добави още, че клубът е поставил цели, за които ще се бори.

Спортната общност в града и по специално любителите на баскетбола, имат още един повод да се гордеят.

Ямболският треньор Стойо Чолаков, който води юношите на България до 18-годишна възраст, изведе тима до трета позиция в класирането на Европейското първенство в Дивизия "Б“. Първенството се проведе в Скопие.

За втора поредна година национален отбор, воден от Стойо Чолаков, завоюва правото да играе сред най-силните отбори в Европа. През миналата година Чолаков направи това с отбор кадети до 16 години.

Община Ямбол поздравява младите спортисти на "Тунджа“ – Ямбол, както и Стойо Чолаков за неговите постижения и им пожелава много успехи в предстоящия сезон!