Във връзка с получената от МВР информация за оказана медицинска помощ на 18-годишно момче, пострадало при сбиване със свой съученик вчера, репортер на "Фокус" се свърза с директора на ЕГ "Пловдив" Николай Радев, за да разбере повече за инцидента.

Той ни обясни, че двете момчета са приятели от 12 клас. В края на един от часовете при дребна закачка със суичъра на едното момче, те се сдърпват и избухва проблем. Разменили са си по няколко юмручни удара, вследствие на тях едно от момчетата е с наранен нос.

"Сега му правят изследвания, за да преценят дали е луксация, или е счупено. Няма опасност за живота му. Изключително неприятен инцидент", допълни той.

Радев уточни, че ще започне процедура за налагане на санкции, която е залегнала в правилника на гимназията. С момчетата ще се проведат разговори с педагогически съветници и с детска педагогическа стая на МВР.

По време на разговора ни той сподели, че е в очакване на родителите на едно от момчета. Наказанието на момчетата няма да бъде смекчено по причината, че са 12 клас. 

"До края на първия срок всичко е възможно. Проблемът е, че в Пловдив няма друго училище с такъв профил. Провинението е за най-тежкото наказание. Вместо да се хвалим с наградените ни ученици, в момента се занимаваме тази неприятна история".