Юлиян Петров е назначен за временно изпълняващ длъжността кмет на Община Видин. Той встъпва в длъжност от утре 27 октомври, със заповед на областния управител Иво Атанасов, предаде репортер на "Фокус“.

Новината за "Фокус“ потвърди Юлиян Петров.

Юлиян Петров е на 49 години, семеен с две деца и един внук.

Завършил е "Бизнес администрация и управление". Съосновател и председател на НПО Гражданско движение "Аз обичам Видин". Общински съветник от гражданската квота в групата съветници на БСП, в мандат 2019 - 2023 г., която напуска и става член на групата на "Справедливост за Видин".

От 15 години защитава и работи за реализирането на различни граждански каузи във Видинска област. Ярък представител на гражданското общество във Видин.

Юлиян Петров временно ще изпълнява длъжността кмет на Община Видин . Той благодари на областния управител Иво Атанасов за оказаното му доверие да застане начело на Община Видин и специално за "Фокус" каза, че неговата цел е да проведе  честни и прозрачни избори за местна власт.

В последните четири години в Общинския съвет той бе сред основните критици на местната власт, кмета и ръководството на Община Видин.

Според изборното законодателство Общинският съвет е трябвало да избере временен кмет, който да заеме поста след изтичането на мандата на настоящия и до встъпването в длъжност на новоизбрания. Такова решение обаче видинският общински съвет няма. Това е причината областният управител да назначи по служебен ред временно изпълняващ длъжността. 

Очаква се в утрешния ден Юлиян Петров да даде пресконференция за пред медиите.