Общинската избирателна комисия (ОИК) във Варна регистрира кандидатите за кметския стол на "Одесос“ и "Приморски“. Това са само част от всичките, които ще се борят.

С вчерашно решение на ОИК е регистрирана кандидатска листa на коалиция коалиция "Продължаваме Промяната – Демократична България“ в изборите за кмет на районите "Одесос“ и "Приморски“. Това са: Янислава Димитрова Шопова - за кандидат за кмет на район "Одесос“ и Николай Тодоров Желязков“ за кмет на "Приморски“.

Общинската избирателна комисия регистрира и кандидатска листa на коалиция "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ в изборите за кмет на двата варненски райони. Това са Иван Борисов Великов - за кмет на район "Одесос“ и Зорница Валентинова Василева - за кметския стол в район "Приморски“.

Също вчера бяха регистрирани и кандидатски листи за участие в изборите за кмет от партия "Има такъв народ“. Политическата формация ще се бори със Светослав Николов Иванов за кмет на район "Приморски“.

Регистрирана е и кандидатската листа за участие в изборите за кмет на райони във Варна на партия "Възраждане“. За район "Одесос“ ще се бори Борислав Иванов Барийски.

Решенията подлежат на обжалване пред Централната избирателна комисия в срок до 3 дни от обявяването им, на основание чл. 88, ал. 1 от ИК.

Изборите за кметове на двата варненския района ще се проведат на 20 октомври, а при условие, че се стигне до балотаж, то той ще съмпадне с предсрочните избори за Народно събрание – на 27 октомври тази година.

До предсрочни избори във варненските райони "Одесос“ и "Приморски“ се стигна, след като бяха подадени жалби срещу избраните миналата година съответно Цветнен Цветков и Николай Желязков. Техните правомощия бяха свалени, те обжалваха но съдът реши, че нямат право по закон да бъдат кметове.