Концерт на група "Скандау“ ще бъде акцент в програмата на Община Ямбол за отбелязването на Деня на младежта на 12 август (понеделник), от 21 часа, в Градския парк до фонтана. Дуото носи своя уникален музикален стил, който съчетава хип-хоп, поп и електронна музика. Входът за зрители ще бъде свободен, съобщиха от Общината. 

Събитието, което е своеобразен подарък за младите жители на града, ще бъде допълнено от игри, дискусия, изложение и много други.

Празникът ще започне с играта "Лов на съкровища“, организирана от Младежки парламент-Ямбол. Това е състезателна игра, в която участниците дешифрират загадки чрез логическо мислене, за да открият следите към финала. В нея могат да се включат деца и младежи, в това число и млади родители. Регистрацията е от 9:30 часа на алеята към Спортна зала "Диана", Градски парк – Ямбол.

В продължение на провелия се на 11 юли в Младежки културно-информационен център "Георги Братанов“ Диалог за младежта, ръководството на Община Ямбол отправя покана към младите хора за дискусия на тема "Моята кауза за моя град“. Мястото на срещата е в Градски парк, до паметника на колоездача, от 18.30 часа.

По същото време на централната алея в парка ще бъде открито и младежкото изложение на ямболски спортни клубове, неправителствени организации, училища и  клубове по интереси.