Футболен клуб "Ямбол 1915“ победи Созопол с 3:0 в мач от 5-ия кръг на Югоизточната "Трета лига“ и се изкачи до второто място във временното класиране.

Срещата на стадион "Тунджа“ в Ямбол се разви благоприятно за домакините, които откриха резултата с гол на Петър Принджев в 40-тата минута от дузпа. Петнадесет минути след началото на второто полувреме Патрик Попов удвои преднината на Ямбол, а в 71-вата минута Петър Принджев вкара своя втори гол за крайното 3:0.

Ямбол се отличи с много балансирана игра, както в защита, така и в нападение и това донесе петата победа за тима в първенството.

Преди мача кметът на Ямбол Валентин Ревански и заместник-кметът Енчо Керязов проведоха среща с футболистите, като обсъдиха предстоящите срещи на отбора.

Припомняме, че по проект на Община Ямбол предстои ремонт на закрития спортен корпус на градски стадион "Тунджа" Ямбол. Дейностите ще включват топлоизолиране на покрива и стените, подмяна на вентилационната система, прозорци и врати. Освен това ще бъде инсталирана фотоволтаична система за собствени нужди. Към момента е сключен договор за инженеринг и е възложено проектиране на всички необходими части в инвестиционния проект. Планира се строително-монтажните дейности да започнат през месец ноември 2024 г.

В следващия мач родният тим ще бъде гост на третия във временното класиране отбор на "Ботев“ – Пловдив.