Ямбол ще бъде за поредна година домакин на Държавно първенство по тандемно колоездене за хора с нарушено зрение. Шампионатът, който ще се проведе на 21 септември в Градския парк, се организира от Федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания“, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и Община Ямбол.

Очаква се събитието да събере над 60 колоездачи от различни български градове, като София, Варна, Кюстендил, Благоевград и други. Ямбол ще бъде представен от Спортен клуб за интеграция "Ямбол 21“.

С тази проява организаторите се надяват да популяризират сред обществеността дейността на спортните клубове за хора с увреждания. Държавното първенство е възможност и хората със зрителни проблеми да излязат от обичайната си среда, да променят собствените си нагласи към света и да разберат, че те могат да са в главната роля.

Старт-финалът на обиколката, която е с дължина от 1200 метра, ще бъде позициониран пред стадион "Георги Дражев“ в Градския парк в 9:00 часа. По време на състезанието, с цел безопасност на състезателите, по централната алея няма да бъдат допускани други велосипеди.