Европейската седмица на спорта в Ямбол бе отбелязана от съвместно събитие на Община Ямбол, Гимназията по строителство, архитектура, графика и дизайн "Кольо Фичето“ и Основно училище "Николай Петрини“.

Деца от двете училища се състезаваха в различни по вид спортни дейности като утринна гимнастика, която стана традиционна за нашия град, футбол, състезателна щафета, мажоретни танци, дърпане на въже и други.

Официални гости на събитието бяха Енчо Керязов - заместник-кмет на община Ямбол, Мария Тонкова - директор на ГСАГД "Кольо Фичето“ и Румяна Тропчева - директор на ОУ "Николай Петрини“.

"Пожелавам Ви да имате един незабравим спортен празник, в който да се забавлявате и да покажете своите спортни възможности.“, каза Енчо Керязов, който откри мероприятието.

Директорите на двете учебни заведения изтъкнаха, че са изключително благодарни на ръководството на община Ямбол за изграждането на затревеното корито на река Тунджа, понеже то се намира в близост до училищата и това им позволява да го използват за занимания на учениците на открито.

Целта на Европейската седмица на спорта е да популяризира спорта сред подрастващите, за да може той да достигне до възможно най-много възрастови групи, в това число и до лица в неравностойно положение.