Футболен клуб "Ямбол 1915" победи отбора на "Левски" – Карлово с 2:1 в мач от десетия кръг на Югоизточната "Трета" футболна лига и така постигна своята девета победа в първенството.

Отборът, воден от Красимир Мечев, влезе в срещата много добре, като създаде множество положения през първата част, а това продължи и през второто полувреме. Кулминацията на събитията, обаче, се случиха след 80-ата минута, когато Ямбол поведе с гол на Иван Тошев. Радостта за домакините не бе за дълго, защото седем минути по-късно гостите от Карлово изравниха след изпълнение на дузпа.

В крайна сметка ямболските футболисти не се примириха с равенството. Със страхотен шут от около 25 метра Георги Динков вкара победния гол за Ямбол и оформи финалното 2:1.

Така "Ямбол-1915" се задържа на второто място във временното класиране, само на точка от "Черноморец" – Бургас. До момента ямболският тим има 21 отбелязани гола и само 7 допуснати в неговата мрежа.

Следващият мач на Ямбол е на 9 октомври срещу отбора на "Асеновец-2005" – Асеновград, като гост, а на 12 октомври от 16:00 часа посреща на свой терен "Секирово" - Раковски.