Читател на "Фокус" сигнализира, че платеното паркиране срещу централна гара в Пловдив е възстановено. Ето какво ни написа:

"Здравейте, пиша ви във връзка с поредната умнотия на общината. Става въпрос за това, че пак затвориха улица "Иван Вазов" срещу гарата в Пловдив. Пак е платен паркинг, което кара хората да заобикалят доста и по този начин натоварват трафика допълнително. Поредната безумица на на умните ни управници.".

Паркингът срещу централна гара е общински и е платен. През времето на ремонта на кръговото кръстовище беше отворен към улица "Кавала", за да може да се преминава оттам, припомни директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов.

Дейността е възобновена и паркингът функционира от началото на октомври, поясни и.д. шеф на ОП "Паркиране и репатриране" Иван Ганчев. Бариерата откъм колелото е възстановена, а от другата страна е затворено за достъп. 

Таксата за ползване на паркинга е съгласно тарифата на общината, а именно - 2 лева на час. Толкова струва и спирането на улица "Иван Вазов", която е включена в обхвата на платената "синя зона".