Автобусна линия номер 63 ще се движи отново до местността Златните мостове в планината Витоша през почивните дни от 21 септември. Това реши на днешното си заседание Столичният общински съвет. Любимата линия на софиянци е възстановена след протести на граждани и подписка. Добрата новина е, че автобусите ще спират на всички съществуващи спирки, в участъка от спирка "Бялата чешма" до Златните мостове.

Припомняме, че в момента автобусите по тази линия се движат до спирка "Бялата чешма". Още на 27 август от столичния район "Витоша" съобщиха, че линия номер 63 ще бъде възстановена. Стана ясно, че част от автобусите по линията ще бъдат оборудвани с велобагажници. Софиянци, които желаят да качат велосипед - ще имат възможност да го направят на крайна и начална спирка. В работни дни линията ще се обслужва от поне 67% нископодови автобуси с климатици.

Известно е, че от юли тази година, Столичната община пусна нова експресна автобусна линия 61 до местността Златните мостове. Общината обаче ограничи линия номер 63, която започна сда се движи до спирка "Бялата чешма". Това предизвика бурните протести на софиянци, като дори беше пусната и подписка за възстановяването на маршрута на линия 63.