Възраждане - София излезе с официална позиция по въпроса със столичния градски транспорт. 

Ето какво се казва в писмото, изпратено до медиите:

Възраждане - София изразява сериозна загриженост относно критичната ситуация със столичния градски транспорт, чиито сметки бяха запорирани, поставяйки под риск неговото функциониране. Очевидно е, че както старото ръководство на ГЕРБ, така и новото управление от ПП-ДБ демонстрират пълна некомпетентност и неспособност да осигурят стабилност в управлението на града. Вместо да решават натрупаните проблеми, те задълбочават кризата и застрашават една от основните публични услуги в София.

Призоваваме за незабавни мерки от страна на Столична община, насочени към оздравяване на финансовото състояние на транспортната система, без допълнителни задължения за софиянци. Настояваме за публичен одит на досегашното управление и изискваме по-голяма прозрачност и ефективност.

Отговорността за транспортната криза пада, както върху старото ръководство, което остави нерешени проблеми, така и върху новото, което показва неспособност да предложи реални решения. "Възраждане" ще продължи да се бори за доброто управление на столичния транспорт в интерес на всички граждани на София.