Новоизграден открит фитнес за ученици от 1-7 клас в IV Основно училище "Кирил Христов“ откриха днес зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова, президентът на Ротари клуб Стара Загора – Берое (2023-2024 г.) Антон Тонев и членове на клуба, заедно с ръководството на учебното заведение, предаде репортер на "Фокус".

"С огромно вълнение съм тук, защото това събитие е доказателство, че когато има инициативност от училището, неправителствения сектор и Общината, разбира се, добрите неща се случват и то бързо. Ротари клуб Стара Загора – Берое се е грижил не веднъж за физическата активност на децата, те горят за тази кауза, за което ги поздравявам. Клубът винаги е бил основно насочен към помощ на образование, култура, спорт и се радвам, че търсят и нас, представителите на Общинска администрация, за да правим добрите дела заедно факт“, приветства зам.-кметът с ресор "Образование и младежки дейности“ Надежда Чакърова.

По-голямата част от средствата за площадката, която още по-време на събитието бе използвана от нетърпеливи ученици, са осигурени от  Ротари клуб Стара Загора – Берое, а Община Стара Загора, освен като партньор, участва и финансово. "Още, когато от училището се свързаха с нас, знаех, че ще направим всичко възможно да помогнем за идеята им. Искрено благодаря на зам.-кмета Надежда Чакърова, която от първата минута, в която разбра за проекта, заяви, че не само ще помогнат, но и ще участват финансово с възможна за тях сума. Като президент на Ротари клуб Стара Загора – Берое съм бил инициатор на не малко събития в полза на младите, заедно с всички членове на клуба, на които също благодаря, и винаги съм откривал подкрепа в ръководството на Общината. Така се работи за благото на града!“, заяви Антон Тонев, който заедно с Надежда Чакърова, връчи на ръководството на училището обозначителни табели на проекта, като знак за съвместното партньорство.

Той представи и бъдещия президент на старозагорския клуб - Димитър Стаматов, за предстоящата година, който заяви, че ще продължи работата за младите хора на Стара Загора, тяхното физическо и психическо здраве.

Благодарности за новото съоръжение изказа и директорът на ОУ "Кирил Христов“ Господин Балъкчиев. "На всички помогнали за инициативата – огромно благодаря. Смятам, че всяко едно училище заслужава да има такава база, която да предоставя на своите ученици“. Той връчи благодарствени адреси на ръководството на Община Стара Загора и на Ротари клуб Стара Загора – Берое.

Специално за повода, подарък към гостите отправи второкласникът Виктор Славов със своето изпълнение на гайда. По традиция, лентата на открития фитнес бе прерязана, а след нея дойде ред и на погачата за здраве.