Възпитаници на СУ "Св. св. Кирил и Методий“ в Добрич изработиха сувенири, с които да участват в благотворителната инициатива "Коледно вълшебство сътвори“, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Децата от 2 В клас са измайсторили с много любов и фантазия снежни човечета, елхи и коледни картички.

Изработеното с много труд и емоция, е представено на коледния кът пред Младежки център - Добрич, в подкрепа на кампания "Споделен хляб“ на Фондация "Милостиво сърце“. Учениците от 6 клас при ОУ "Йордан Йовков“ в град Добрич също са изработили и подкрепили с коледни картички и сувенири благородната инициатива.

Красиви празнични декорации са сътворили творчески екипи към читалищата в добруджанските села Ловчанци, Царевец, Росеново, Паскалево, Ломница, Победа, Овчарово, Стефан Караджа, Котленци и Одринци. Всеки може да посети този кът, да си хареса нещо и да го отнесе у дома, за да зарадва близки и приятели, и да остави благотворително средства колкото пожелае. Благотворителната инициатива "Коледно вълшебство сътвори“, организирана от Младежки център - Добрич, продължава до 23 декември. Коледният кът се намира до централния вход на Младежки център – Добрич и ще бъде отворен всеки делничен ден от 11,30 до 17,30 ч.

Жулиета НИКОЛОВА