Възпитаници на иновативното основно училище "Мария Монтесори“ в Добрич подкрепиха благотворително Фондация "Искам бебе“. Това съобщи директорът на училището Надежда Иванова, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Деца, родители и преподаватели са изработили и събрали сувенири и арт предмети, които предоставят безвъзмездно на Коледния базар на фондацията в столицата.

Децата са научили предварително от своите учители за каузата и дейността на фондацията. Мария Георгиева, областен координатор на "Искам бебе“ за Добрич и чиято мечта е да вижда повече усмихнати лица, е посетила училището, разговаряла е с децата и им е връчила благодарствен лист със следния текст: "Защото заедно можем да творим добро!“. Украшенията и сувенирите вече пътуват за Коледния базар в София, а директорът на ЧОУ "Мария Монтесори“ в Добрич Надежда Иванова написа в своя Фейсбук профил: "Горда съм с децата и колегите си!“.

Подаръците, изработени с много любов от децата на Добрич, могат да бъдат открити в Къщичката на "Искам бебе“ на Немския коледен базар в София от 17 до 19 декември.



Жулиета НИКОЛОВА