Тъжно и болно ми е заради сградата, в която са проплакали хиляди русенчета, включително и аз. Мотивите за рушенето: не отговаряла на стандартите за безопасност. Това написа русенка във Facebook по повод започналото събаряне на сградата на бившия Родилен дом в града, видя "Фокус". Преди два дни нашата медия ви съобщи, че сградата няма да бъде взривявана, а ще се събаря отгоре надолу, като се започне с “хидравличен кран“. 

Ето какво още заяви възмутената дама: "И защото не "отговаряла", затова при обявяването на търга са я искали и Аптечно управление, и "Сърце и мозък". Както се сещате, не ги е огряло и търгът е спечелен от пазарджишка фирма, която все още не е оповестила за какво ще използва терена, намиращ се впрочем в широкия център на Русе.

Спомням си, че навремето имаше идея да се превърне в Дом за възрастни хора (съвсем съзнателно не използвам гнусното "потребители на социална услуга"). И щеше да е повече от удачно - заради готовото вътрешно разпределение, градината към сградата, местоположението. Уви! Българинът някак е свикнал да изолира и държи надалеч от себе си старите и уродивите. И не си задава въпроса ще има ли даже кой да му подаде копанката, когато остарее...".