От махалата вече толкова години се грижат за чистия въздух и прохладата в "Овча купел"... Ежедневие. Всеки ден някой нещо гори. София диша това. Това написа столичанин във Facebook, предава Sofia24.bg. Той публикува три снимки и тагна кметът на София Васил Терзиев и общинския съветник Борис Бонев. 

Черният дим възмути софиянци, а фотографиите са събрали над 20 коментара до момента. 

Публикуваме част от тях:

- Когато го виждаш това почти всеки ден... особено сега в жегите е още по-освежаващо...

- Жив огън е това и черна птица от него излиза! Не е шега работа!

- По съседски от Красна поляна нещата тотално ескалират и затваряме кръга.

- Това ще е някоя зелена енергия, еко и био.Ако се направи замерване, 100% ще кажат, че няма отклонение. А после им пречат вредните емисии от трошките, които караме.

- Ужасно е! И в големия град ли правят това? Пробвал ли си да подадеш сигнал?

Аз веднъж пробвах и си навлякох големи беди.

- Затова казват столицата със най-мръсния въздух в Европа.

Един от хората, които се включиха с коментари под снимките, посъветва мъжа да подаде сигнал: "Пусни сигнал или звънни в полицията и пожарната. Нека работят".

"Подавал съм сигнали, да. Хубавото е, че от пожарна безопасност се отзовават доста барзо. Това не може да се отрече. За няколко минути обикновено всичко е потушено. Но все пак това е в случаите, когато има кой да сигнализира...и когато става въпрос за пожар. Защото зимата вътре в къщите и дворовете се горят същите боклуци. Превенция трябва", отговори столичанинът, който публикува снимките в социалната мрежа.