Мним таксиметров шофьор, който се оказа ключов по делото “Дебора", е възможно да промени бъдещия ход на процеса, предаде репортер на "Фокус". Адвокатът на подсъдимия Георги Георгиев даде детайли от над 3-часовите разпити на свидетели. По думите му е разпитан основният свидетел на прокуратурата.

“Разпитахме основния свидетел на прокуратурата, който твърди, че е закарал Георги до определено място. Оказа се от неговите показания, че именно полицията го е закарала на въпросното място и тя е посочила, къде трябва да е спрян. Адресът му е бил посочен от полицаите. Много от нещата са нагласени в досъдебната фаза. Обвинителната теза започна сериозна да се пропуква.

Те твърдяха, че Георги е бил каран от този човек и до адреса. Оказа се, че той не го и карал до този адрес. И той не знае до кой адрес е карал дори.

Прокуратура твърди, че той сам е закарал полицията до това място. Аз смятам, че до момента нямаме нито едно годно доказателство, което да уличава нашия клиент в извършването на престъплението. Всичко рухва в съдебната зала".

Адвокат Кънев допълни, че Георгиев още не е давал обяснения.

“Нека да не бързаме."

Предстои изслушването на експертизата на вещите лица. Всички свидетели вече са разпитани.