Възможно е Синята зона в Добрич да поскъпне. Предложение за това ще бъде разгледано на предстоящото редовно заседание на Общинския съвет, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Предложението е свързано с промени в Наредбата за организацията на безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на общината.

Промените са в размера на таксите. За платено кратковременно паркиране от леки автомобили е предвидено са се заплаща 1,20 лева на час; лекотоварни автомобили с общо тегло до 2,5 тона и на микробуси с до 12 пътникоместа - 2,40 лева на час; за ползване на карта за платено паркиране в режим “Служебен абонамент" - 90 лева за месец; за ползване на карта за режим на платено паркиране на МПС по постоянен и/или настоящ адрес е 20 % от стойността на определената цена по ал. 2.; за месечно ползване на режим на паркиране на МПС "Месечен абонамент“ – 100,00 лева; за месечно ползване на режим на паркиране на МПС "Месечен абонамент за район“ - 60,00 лева; за годишен абонамент за ползване на режим на паркиране на МПС "Синя зона“ – 1100 лева; за годишен абонамент в режим “Служебен абонамент" - 990 лева.

За отблокиране на принудително задържано МПС чрез използването на техническо средство (скоба) ще се заплаща 20 лева. На сайта на общината е публикуван пълният списък на всички такси според вида.

Гражданите ще могат да закупят месечен или годишен абонамент за цялата "Синя зона“ или за определен район от "Синята зона“. Нов момент в предложението е работното време на Синята зона, което ще бъде намалено с един час – от 8,00 до 17,00 ч. вместо както е било досега - до 18,00 ч. Заседанието на Общински съвет - Добрич е утре - 25 януари.

Жулиета НИКОЛОВА