До 18 август 2023 г. /включително/ се забранява влизането на пътни превозни средства по крайната дясна пътна лента на източното пътно платно на ул. "Проф. Фритьоф Нансен“ между ул. "Любен Каравелов“ и ул. "Петър Берон“, съобщиха от Столична община.

За същия период  маршрутът на тролейбусна линия № 7 се промени както следва (само в посока ж.к. "Люлин 3“):

от ж.к. "Гоце Делчев“ по действащия маршрут до отклонението на обособеното трасе на бул. "Арсеналски“, продължава направо по бул. "Арсеналски“ (не се движат в обособеното платно), наляво по бул. "Черни връх“ (не се движат в обособеното платно), надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви“, наляво по ул. "Ген. Гурко“, по бул. "Васил Левски“ и от кръстовището с бул. "Патриарх Евтимий“ по маршрута до ж.к. "Люлин 3“.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Тролейбусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута с изключение на спирка с код 2601 "Ул. Ген. Гурко“ на ул. "Ген. Гурко“ – крайна за електробусни линии №№ 84 и 184.

Разкрива се временна спирка "ПК Спартак-временна“, разположена на бул. "Арсеналски“ на 10.00 метра преди стоп-линията за влизате в обособеното платно, като спирката се използва за сваляне на токовземателите.

Тролейбусите ще се движат на дизелов двигател от временната спирка  до спирка с код 1902 "Ул. Ген. Гурко“.