При отлична организация преминава пристигането, приемането и обработката на секционните протоколи от днешния балотаж във видинската спортна зала "Фестивална" от 130-те секции в Община Видин, предаде репортер на "Фокус“. Протоколите се обработват от разкритите 5 работни места от "Информационно обслужване", които са с три по-малко от първия тур. Това каза за "Фокус“ Диана Стефанова, ръководител видинското Оперативно бюро на "Информационно обслужване“-АД.

Осигурени са всички необходими условия за приемане и обработка на протоколите с изборните резултати при пристигането на представителите на секционните избирателни комисии (СИК), уточни Стефанова. Представителите на СИК  пристигат с протоколите и изборните книжа с полицейска охрана.

Диана Стефанова допълни, че протоколите в останалите четири общини на Видинска област- Белоградчик, Ново село, Чупрене и Кула, където се проведе балотаж, разкритите работни места на "Информационно обслужване“ са общо четири, по една за всяка община и обработването на протоколите са извършва на място в общинските центрове. Общият брой разкрити работни места на втория тур от  Оперативно бюро на "Информационно обслужване“-АД  е 9.

Два часа и половина преди обявяването края на изборния ден във Видин заваля проливен дъжд, който продължи до 23 часа и отказа, много желаещите да отидат да гласуват, създаде и неприятности на представителите на секциите, които пристигаха с протоколите и за първите, които бяха приключили и трябваше да си тръгнат под порой от вода.