Във Видинско се увеличават задържаните дрогирани шофьор. Само за последните два дни са задържани четирима шофьори, управлявали своите автомобил след употреба на наркотици, съобщават от Областната дирекция (ОД) на МВР-Видин .

Поредния случай е регистриран вчера около 14.45 часа в град Грамада. Полицията е извършила проверка на фирмен товарен автомобил "Фузо Кантер“ със софийска регистрация.  38-годишният водач е управлявал превозното средство след употреба на наркотични вещества, което е установено с техническо средство. Пробите отчели наличие на бензодиазепин. Мъжът дал проби за медицинско изследване във Филиала на спешна медицинска помощ (ФСМП)-Кула. По случая е взето административно отношение.

Предишния ден униформените, при проверка на пътя във Видин, задържаха трима дрогирани шофьори - двама 33-годишни мъже - видинчанин, шофирал лек автомобил "Пежо“ с видинска регистрация и водач на ""Фолксваген Пасат“ със софийска регистрация, които са били под въздействието на амфетамин. И двамата са отказали да дадат кръвна проба и са били задържани в ареста за срок до 24 ч. и по случаите е образувано бързо производство.

Третият съдържан шофьор е управлявал "Ауди“, с видинска регистрация и е шофирал след употреба на амфетамин и алкохол, който е бил 1,63 промила. Мъжът дал проби за медицинско изследване, задържан е в Районното управление-Видин за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.

От ОД на МВР -Видин съобщиха за Фокус, че от началото на годината до днес при проверки в региона пътните полицаи са установили 33 водачи, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества.