Във Видин започват проявите свързани с празника на града – Димитровден. Духовният празник на Видин се отбелязва по традиция на 26 октомври -Димитровден и се предхожда от редица изяви, предаде репортер на "Фокус“.

От 20 до 22 октомври видинчани и гостите на града ще могат да посетят инициативата "На есенен базар сме!", съобщи Бела Антова, организатор и представител на  платформата за събития Sтетика. За втора поредна година, пространството пред сградата на Общинския драматичен театър "Владимир Трандафилов" в крайдунавския парк, ще събере на едно място занаятчии, творци и артисти от цялата страна. В работилниците за сладкиши и картички всичко ще е подчинено на темата "Хелоуин", на щанда за кафе всеки ще открие нещо за себе си, ще може да опита  от стандартното еспресо от машина, насипно кафе, приготвено на място кафе на пясък в джезве или да си закупи сувенири и сапуни от кафе.

Посетителите на есенния базар ще могат да закупят авторски бижута, керамика, сувенири, акварели, декор за дома, различни лакомства, местно произведени хранителни стоки.

Базарът по традиция ще предложи и атрактивни занимания за малки и големи – в театралната работилница на младата актриса Десислава Цветкова всеки ще може да съпреживее радостта от това да бъде актьор.