Във видинския арест, за срок от 72 часа, са задържани двама организатори на незаконни хазартни игри, предаде репортер на "Фокус“. К.П. (на 36 години) и П.Б.(на 34 години), са организаторите на разкритата престъпна дейност и са привлечени в качеството на обвиняеми за организиране на незаконни хазартни игри, уточняват от пресцентъра на Апелативна прокуратура (АП)-София.

Окръжна прокуратура – Видин е внесла в съда искания за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемите, уточняват в съобщението от АП.

Двамата са задържани във Видин, при проведена под надзора на Окръжна прокуратура - Видин, специализирана операция от служителите на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност“ на МВР за разкриване на незаконно организиране и провеждане на хазартни игри.

В хода на работата е установено местонахождението на помещение във Видин, което е било специално оборудвано като игрална зала. Намерени са и са иззети парични суми, множество чипове за игра, както и високорисково наркотично вещество – кокаин.

При специализираната операция във въпросното помещение са установени 12

лица в момент на провеждане на незаконни хазартни игри, допълват в съобщението от АП.

Предстои съда да разгледа искането на Окръжна прокуратура – Видин за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемите.