За осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя. Той се провежда в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16 и 22 септември и в тазгодишното издание датата, определена за него е 20 септември. Целта е в този ден да няма загинали по пътищата на нито една страна от Европа, предаде репортер на "Фокус“.

Във Видин днешният ден премина под мотото на кампанията "Остани жив! Пази живота!“ ("Stay alive and save lives“), съобщават от Областната дирекция на МВР в дунавския град.

Видинските пътни полицаи и доброволци от местната структура на БЧК се включиха в отбелязването на Деня без загинали на пътя с превантивна акция с информационна насоченост. Тази сутрин преминаващите шофьори на  автомобили и пешеходците по ул. "Цар Симеон Велики“ в областния град получиха брошури с полезни съвети за пътна безопасност.

"Нашата цел е за пореден път да фокусираме вниманието върху спазването на правилата. От поведението на всички участници в движението зависи безопасността на пътя“, каза при старта на акцията старши инспектор Румен Топалпенчев от сектор "Пътна полиция“ - Видин. От началото на годината на територията на област Видин са възникнали 307 пътнотранспортни произшествия – от тях 60 тежки,  с 14 жертви и 74 ранени, посочи старши инспектор Топалпенчев и призова шофьорите и пешеходците да бъдат дисциплинирани и стриктно да спазват правилата.