Отбелязваме 149 години от гибелта на един от най-великите синове на България, пожертвал себе си в името на Отечеството. По повод годишнината кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова поднесоха венец пред бюст-паметника на Васил Левски в града, съобщиха от пресцентъра на Община Видин. Своята почит към делото на националния ни герой изразиха също председателят на Общинския съвет Генади Велков и секретарят на Общината Валери Димитров.

"Днес е един от най-скръбните и най-светлите дни, когато си спомняме за участта на Апостола - дал всичко от себе си за освобождението на България. Тези 149 години, връщайки ни назад, само трябва да подсещат за това, което е написано и на паметника - ако спечели той, ще спечели целият народ, ако загуби, ще загуби само той.

На този ден Левски загуби своя живот в името на България. А "ако загубим България, губим всичко“ – това са думи на Николай Хайтов. Апостолът е свят за всеки българин и за всеки човек, който обича тази страна“ – заяви видинският кмет пред медии.

Заради противоепидемичните мерки на днешния 19 февруари нямаше организирано официално поклонение, но пред паметника на Васил Левски сведоха глава представители на редица институции, училища, читалища, граждани. В памет на Апостола почетен залп произведоха членове на Патриотичен клуб "Бдинци“.