Днес около 15:30 ч. във Видин пристигнаха бюлетините за предстоящия местен вот на 29 октомври, предаде репортер на "Фокус“. В пломбиран автомобил с ремарке, в присъствието на представители на 11-те Общински избирателни комисии, на Областната администрация и полиция бяха разтоварени изборните бюлетини. Те ще се съхраняват до  28 октомври в конферентния център на Областната администрация под полицейска охрана, уточниха за "Фокус“ от администрацията.

Разтоварени бяха бюлетините, с които в 11-те общини на Видинска област ще се гласува за кмет, общински съветници и кметове на населени места. Председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) – Видин Даниел Боянов, каза за "Фокус“, че за предстоящия вот на 29 октомври те са получили днес 4 палета бюлетини, бройката на които е уточнена с Решение на ОИК. В община Видин, която е най-голямата община в областта,  най-много бюлетини са поръчани за избор на кмет на община и на общински съветници – по 60 000 бр.  В 21 населени места ще се избира и кмет на населеното място и поръчаните бюлетини за техния избор, в зависимост от избирателите,  варира от 1800  бюлетини за град Дунавци, 1000-бюлетини за село Градец, 900 броя за с. Покрайна, до най-малко по 200 бюлетини за селата Дружба, Каленик, Майор Узуново, Търняне и Жеглица.

Председателят на ОИК Даниел Боянов е категоричен, че бюлетините ще стигнат, защото гласуването  ще се проведе с машина или с бюлетина. В община Видин ще се гласува в 121 избирателни секции, осем  подвижни  и  две секции в болницата и дома за стари хора в Кутово. Избирателите ще могат да упражнят правото си на глас  на 92 машини във Видинска община.