Тази година Националният маратон на четенето във Варна ще бъде проведен на 15 април 2022 г. Споделянето на прочетени на един дъх страници създава близост и топлина, събира различни общности и хора заедно. Четенето е универсален език за общуване – без ограничения откъм възраст, пол, националност, религия или социално положение. Четенето е здраве, намалява стреса и кръвното налягане, помага при безсъние, прави ни подобри и по-щастливи. Четенето е общуване без граници. Това съобщиха от пресцентъра на РБ "Пенчо Славейков" - Варна .

Изданието тази година е в памет на д-р Емилия Милкова – един от инициаторите за превръщане на идеята на РБ "Пенчо Славейков" – Варна "Маратон на четящите хора" в национална кампания.

Директор на варненската библиотека и председател на ББИА. Присъединете се към Фейсбук групата “Маратон на четящите хора", където може да споделяте и публикувате вашите идеи, снимки, видеоклипове и коментари, свързани с Маратона.

Използвайте хаштаг #посприИпочети и #LibVar А съвсем скоро ще Ви изненадаме и с нашите интересни и вълнуващи събития и инициативи – следете за тях в сайта на библиотеката и във Фейсбук групата ни “Маратон на четящите хора".