"Играем заедно“ е първата история от поредицата за Карин, Слончо и суперсилите, която пренася малките и големи читатели в света на детските емоции и преживявания. Сюжетните линии вплитат Карин, Слончо и техните приятели в на пръв поглед обикновени ежедневни ситуации. Нищо обикновено няма обаче в детския свят. Всеки ден е изпълнен с предизвикателството да опознаеш и приемеш себе си, да намериш силните си страни, да бъдеш приет в групата, да имаш приятели.

Детската книга се издава от Карин дом, научи "Фокус". Може да бъде открита, както на място в социалното заведение във Варна, така и в Семейния магазин, платформата на социалните предприятия Дарпазар.

Книжката вече се разпространява и в книжарници и партньори във Варна (Pibooks, Funsmarttoys ) и София (Fox books café). 

Авторът на книжката "Играем заедно“ Виргиния Василева е психотерапевт и детски психолог във Фондация Карин дом. В практиката си съчетава утвърдени и иновативни терапевтични методи и подходи за работа с деца със затруднения в развитието, както и инструменти за психотерапевтична подкрепа на деца и възрастни.

Тя наскоро написа и "Пътеводител в помощ на родителя“. За семейства с деца от 0 до 3 г., който също се разпространява от Карин дом.

Книжката е прекрасно илюстрирана от художничката Владислава Видинова (Влади Видал) – художник-илюстратор, която работи с Карин дом по няколко проекта пробоно. Влади е участвала в редица мащабни проекти, работила е за големи международни компании, има няколко издадени детски книжки с илюстрации в България и чужбина.

Тази терапевтична приказка, освен забавна за децата, е и пътеводител на родителя, който чрез нея може по достъпен и интересен начин да представи на малкото дете как да превъзмогне страховете си, да открие своите суперсили и тези на другите деца, да приема децата с различни възможности и да разбира по-добре света около себе си.

За улеснение на четенето – използваният шрифт в книжката е Adys – първият български шрифт за хора с дислексия, създаден от Кристина Костова.

Карин дом е основан преди 27 години от един вдъхновяващ човек – г-н Иван Станчов. Той кръщава организацията на името на своята братовчедка Карин, родена с церебрална парализа. Пренасяйки историческите и вдъхновяващи факти около истинския живот на Карин, ние създадохме набор от терапевтични инструменти и практики за ранно социално-емоционално обучение за приобщаване, емпатия и вяра в себе си. За да подпомогнем приобщаването и по-лесното разбиране на децата с различни възможности, създадохме кукла Карин и нейният приятел Слончо – символ на приятелството, обясняват от Фондацията.