Специализиран транспорт с охрана достави този следобед във Варна 403 000 броя хартиени бюлетини и окончателните списъци на избирателите от областта, с които гласоподавателите от Варненска област ще упражним правото си на глас на предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание.

По традиция камионът се разпломбира от представител на РИК в присъствието на областния управител професор Андрияна Андреева,  която е призвана да бъде гарант за прозрачност на избирателния процес и организацията му на територията на област Варна. Веднага след разтоварването на бюлетините и на изборните книжазапочна раздаванетоим на представителите на общините от област Варна. Под полицейска охрана материалите ще достигнат до общинските центрове. Там ще бъдат охранявани под ключ до предаването им на СИК в деня преди изборите.

Под охрана днес ще бъдат доставени ролки за машините за гласуване, както и изборни книжа. В областна администрация вече се съхраняват и охраняват печатите за СИК, кандидатските листи, както и телефоните, с които ще се осъществява видеозаснемането и излъчването на преброяването  вота на гласоподавателите.

Областна администрация – Варна е напълно готова с организацията на изборния ден на 27 октомври 2024 година.