В жалбата си до Върховния касационен съд подсъдимият А. А. настоява наказанието да бъде заменено с пробация. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив. Върховните магистрати отхвърлят искането като неоснователно и оставят в сила решението на Апелативен съд, с което е потвърдена присъдата на Старозагорския окръжен съд.

А. А. е признат за виновен в това, че на 21.12.2020 г. в град Стара Загора дал подкуп от 50 лева на двама полицейски служители, за да не му съставят акт. Полицейски патрул спрял за рутинна проверка автомобила, в който се возел подсъдимия. Оказало, че шофьорът няма платена Гражданска отговорност, а подсъдимият, който бил пътник в колата, е със счупена лична карта. Полицаите обяснили, че ще съставят актове и на двамата. Докато чакали техен колега да дойде и да състави актовете, подсъдимият отишъл при полицаите им казал да скъсат актовете, а той ще ги почерпи. Извадил банкнота от 50 лева и я пуснал през отворения прозорец на предната дясна врата на патрулния автомобил. След тези действия полицейските служители веднага разпоредили на подсъдимия да остане на място и му разяснили, че с това си действие той извършва престъпление.

Пред Окръжен съд – Стара Загора делото е протекло със съкратено съдебно следствие. На подсъдимия А. А. е наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, но след задължителната законова редукция, присъдата е намалена на 4 месеца лишаване от свобода.

Съдът е постановил А. А. отделно да изтърпи и наказание от 9 месеца лишаване от свобода, наложено от Районен съд – Казанлък със споразумение, като присъдата е била условна, а даването на подкуп е извършено в изпитателния срок.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.