Проблемът със спиране на автомобили с инвалидни стикери в Синята зона влезе в полезрението на новия заместник-кмет на Варна Снежана Апостолова, в чийто ресори са дирекция "Социални дейности“ и дирекция "Здравеопазване“.

Представители на организации, които работят с лица от различни уязвими групи в града, се оплакаха, че биват глобявани докато извършват общественополезна дейност за лица от определени целеви групи. Плащаме си глобите, но е нужно да бъде помислено за някакви обозначителни стикери по автомобилите ни, тъй като работим за улеснение на живота на неподвижни, трудноподвижни лица, възрастни и други в неравностойно положение, стана ясно от думите на представители на организации от Варна.

Казусът излезе наяви след въпрос, повдигнат от Varna24.bg, свързан с темата, че Община Варна ще обособи седем точки в града, в които гражданите ще бъдат информирани, консултирани и насочвани за ползване на социални услуги. За целта ще бъде създаден нов фронт офис ул. "Г. С. Раковски“ № 62, етаж 1. Там сградата тепърва ще влезе в обхвата на Зелена зона и трябва от сега да бъде помислено за броя места за колите, които са собственост на лица с увреждания или обслужват такива.

Такъв към момента проблем съществува, макар и не всеки ден, в района на кметство "Одесос", който е в Синя зона. Не винаги достигат инвалидните места и често хората се принуждават да заплатят за ползване на паркомясто, за да получат нужната им административна услуга.