Затворени за движение на автомобили са пътят между селата Самоводене и Царевец, както и този между Долна Оряховица и село Камен. Това съобщават за "Фокус“ от Областна дирекция на МВР – Велико Търново. От там уточняват, че обходният маршрут е през Стражица и село Николаево. 30 населени места в различни части на областта все още са без ток, като това продължава повече от 24 часа.

"Екипите на електроразпределителното дружество работят, но е много трудно и не се ангажират с конкретни срокове“, каза областният управител Ивайло Здравков.

Въпреки, че сняг в региона не вали от близо 24 часа, обстановката остава усложнена. Силният вятър, който духа през последното денонощие, образува големи преспи и навявания, които периодично налагат затварянето на много главни и второстепенни отсечки. В почистването участват екипи на пожарната, полицията, ОПУ, "Гражданска защита“, ОП "Горско стопанство“ - Велико Търново, общините в областта, частни фирми, както и военни от Националния университет "Васил Левски“. Институциите са в постоянна координация, но това се оказва недостатъчно за решаването на всички проблеми.

От полицията уточняват, че продължава да е затруднено преминаването на автомобили в района на Присовски завои. Движението на входа на кв. "Чолаковци“ във Велико Търново е нормализирано. По пътя за Русе поетапно се пропускат автомобили в двете посоки.