Вторият протест срещу насилието във Видин, който се проведе тази вечер бе малоброен, предаде репортер на "Фокус“. Хората дошли пред сградата на  Съдебната палата, бяха в пъти по-малко от първия протест проведен на 31 юли, в подкрепа на 18-годишната Дебора от Стара Загора, жертва на брутално насилие.

Част от протестиращите държаха плакати с надписи "Нито една повече“. Марта Абушинова, една от организаторите на протеста във Видин каза пред журналисти, че е необходимо въвеждане на политики за превенция, подкрепа и закрила на жените, пострадали от насилие. Необходими са мерки, допълни тя, за улеснен достъп на пострадалите до правосъдие, както и създаване на повече кризисни центрове за жените, жртви на насилие във всички региона на страната. Абушинова, допълни, че практиката показва, че въпреки ограничителните заповеди към насилниците, те не се спазват, не се осъществява контрол и от това страдат жертвите и техните близки.

Протестиращите бяха категорични, че при голямата вълна от домашно насилие в страната, което се отприщи след последните ужасяващи случаи, придобили гласност, е необходима радикална промяна, съдебна реформа и промяна в закона, по отношение на насилниците.