За 12 октомври е насрочен общоградският поход от стадион "Осогово“ до лесопарк "Хисарлъка“ и обратно, предаде "Фокус“. Походът трябваше да се състои на 5 октомври, но беше отложен заради неблагоприятните метеорологични условия. Той е посветен на Световния ден на ходенето, а началото ще бъде от 10.00 часа.

Инициативата се организира съвместно с Българска федерация "Спорт за всички“, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по "Програма за развитие на спорта за всички“. Тя е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население.

Стартът ще бъде даден от централния вход на стадион "Осогово“. Маршрутът преминава през лесопарк "Хисарлъка“ до сцена "Базиликата“ и обратно до градския стадион.

Община Кюстендил, съвместно с Обединен Детски Комплекс, са подготвили маршрут на похода с различна трудност и продължителност, с цел същият да бъде достъпен за всички желаещи, без ограничение възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.

От Община Кюстендил и Българска федерация "Спорт за всички“ са осигурени поощрителни награди за участие, които ще бъдат разпределени чрез томбола и викторина.