Втори опит за избор на председател ще направи днес Общинският съвет в Смолян, предаде репортер на "Фокус“. Заседанието на местния парламент е насрочено за 13:30 часа в Сесийната зала на Община Смолян.

Припомняме, че по време на първата тържествена сесия по встъпване в длъжност и полагане на клетва от страна на кметовете на Смолян, на кметствата и общинските съветници в Общински съвет, народните избраници не успяха да изберат свой председател. По традиция, заседанието бе ръководено от най-възрастния общински съветник Коста Начев.

Предложенията за председатели на местния парламент бяха три – Милен Журналов от ДПС, Димитър Кацаров от Местна коалиция "Новото време“ и Елена Даскалова-Радева от Движение "Нашият град“.

След проведеното тайно гласуване за Даскалова-Радева гласуваха 12 общински съветници, за Журналов гласуваха 10, а за Кацаров – 5, имаше и две недействителни бюлетини.

Така на първото си заседание, местният парламент в Смолян не можа да избере свой председател и се очаква това да се случи днес.