Втори ден в Административен съд – Смолян продължава броенето на бюлетините от балотажа в Смолян, предаде репортер на "Фокус“. Изборното дело е образувано по жалба на Стефан Сабрутев - кандидат за кмет на община Смолян срещу Решение на Общинска избирателна комисия, с което на втори тур Николай Тодоров Мелемов е обявен за кмет на общината.

Тази сутрин в 9:00 часа продължи започналото вчера преброяване на бюлетините от вота на 5 ноември. Пред журналисти зам.-председателят на Общинската избирателна комисия – Смолян Анастасия Караманолева-Пенева каза и вчера и днес се броят както действителните, така и недействителните бюлетини от всички 89 секции. "До момента днес са отворени две секции - № 28 и № 21. Единствено в секция № 28 е намерена една повече действителна бюлетина за Стефан Сабрутев. До настоящия момент други нарушения не са констатирани днес. През вчерашния ден преброяването премина без установени нарушения. До момента са преброени бюлетините от 14 секции“, поясни зам.-председателят на ОИК - Смолян.

Припомняме, че на балотажа избраният за четвърти пореден мандат за кмет на Смолян Николай Мелемов спечели със 149 гласа срещу опонента си Стефан Сабрутев.