Протестиращи земеделци с аграрна техника затвориха подстъпите от Сливен към магистрала "Тракия", предаде репортер на "Фокус". Селскостопански машини има и на пътен възел "Петолъчката",  след село Крушаре, както и подстъпите при селата Кабиле и Желю войвода. Движението там е затворено от 10 до 13 часа, като ще се пропускат линейки, противопожарни коли и автомобили със специален режим.

От днес в протестите се включиха и земеделските производители от Ямболска област. Затворен е и пътят Ямбол-Сливен, както и трите изхода към автомагистрала "Тракия“ на територията на ямболска област.

Фермерите не са съгласни с пакета от мерки в размер на 150 милиона лева, които предложи правителството. От бранша не приемат и предложението земеделците да представят данъчните си декларации от НАП, за да се провери дали са били на загуба.

Недоволството на фермерите е и срещу Зелената сделка и Зелените мерки, които се налагат от ЕК, защото според тях те са в ущърб на българското земеделие. Искат и законови промени за дългосрочно решение на проблемите в сектора.