Всички ученици от училищата в Кюстендилска област се връщат в клас от 24 февруари. Това сочи издадена от директора на Регионална здравна инспекция заповед, след решение на Областния оперативен щаб, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Досега присъствен образователен процес се извършваше при 50% от паралелките с ученици от V до XII клас , на ротационен принцип, с изключение на учениците от община Трекляно, които се обучават присъствено. Причина за облекчаване на мерките е трайното намаляване на заболеваемостта от COVID-19.

Заповедта на директора на РЗИ на 15 февруари се отменя и е издадена нова заповед, с която се регламентира провеждането на занимания по интереси и групови дейности за обща и допълнителна подкрепа в сферата на образователната система, съгласно насоките за II-ри етап на Националния план за справяне с пандемията от COVID-19.

Изключение се допуска при провеждане на областни кръгове на национални олимпиади и/или състезания при спазване на допълнителни противоепидемични мерки.

Венцеслав ИЛЧЕВ