Все по-нагли стават шофьорите във Великотърновска област. Полицаи от Полски Тръмбеш заловиха поредния пиян водач с нерегистриран мотоциклет и без книжка, предаде кореспондент на "Фокус“. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточниха, че случаят е от село Орловец.

"В село Орловец екип е извършил проверка на мотоциклет, без поставени регистрационни табели, управляван от 43-годишен неправоспособен от същото село. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,84 промила. В хода на проверката е изяснено, че мотоциклетът не е регистриран по установения ред. Освен това мъжъ е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за шофиране, без необходимата правоспособност“, обясняват от полицията.

Водачът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Мотоциклетът е иззет. Образувано е бързо производство.

През денонощието полицейските патрули в област Велико Търново са проверили общо 479 граждани, от които 126 за употреба на алкохол и 297 автомобила, от тях 62 товарни. Заснети са 62 видеоклипа за скорост. Съставени са 26 акта и са наложени 101 глоби по фиш.