Връчиха купите на първенците в общинския етап на ученическите спортни игри в Добрич за учебната 2022/2023 г. на тържество в Голямата заседателна зала на общината, предаде репортер на "Фокус". Лично кметът на града Йордан Йорданов връчи купите на най-добре представилите се отбори от добричките училища в осем вида спорт - тенис на маса, шахмат, бадминтон, лека атлетика, баскетбол,  волейбол, хандбал и футбол, както и на трите училища в добруджанския град с най-високи спортни постижения и най-много отбори победители.

Сред училищата големите купи получиха Езикова гимназия "Гео Милев", Природо-математическа гимназия "Иван Вазов" и СУ "Петко Р. Славейков".

Преди началото на награждаването кметът Йордан Йорданов благодари на всички, допринесли за този спортен празник - ученици, учители, директори и общински служители. Като бивш спортист градоначалникът подчерта, че спортът е не само здраве, той възпитава у децата важни качества, като дисциплина и упоритост и изгражда характери. 

"В наше лице може да намерите само подкрепа. Със сигурност има къде и как да се подобрят нещата, но най-вече искам да кажа, че разчитаме на вас, защото обратната връзка е най-ценна и важна, за да може общината да може да изгражда по-добра политика в сферата на спорта за подрастващите", с тези думи кметът Йордан Йорданов се обърна към присъстващите в залата и им пожела още нови успехи занапред. Всички призоьри при получаване на купите си направиха и снимка за спомен с градоначалникът.

Подробна информация за класирането е публикувана на интернет сайта на Общината град Добрич - тук.

Жулиета НИКОЛОВА