На тържествен академичен съвет в навечерието на коледните и новогодишните празници ректорът на МУ-Варна проф. д-р Светослав Георгиев връчи дипломите за заетите академични длъжности и придобитите научни степени за второто полугодие на 2023 г. Официалната церемония се проведе на 21 декември в Първа аудитория на университета, в присъствието на академичното ръководство и академичния съвет на МУ-Варна.

Общо 87 души получиха своите дипломи. От тях 7 са преподавателите, защитили академична длъжност "професор“, 17 – "доцент“, научна степен "доктор на науките“ – 2-ма. Образователно-научната степен "доктор“ получиха 38 души. 23-ма са преподавателите, защитили академичната длъжност "главен асистент“. Ректорът поздрави дипломантите за достигнатото ново, по-високо стъпало в техния академичен и научен път и пожела на цялата академична общност на МУ-Варна здраве и благоденствие през 2024 година.

На тържествения академичен съвет заместник-ректор "Кариерно развитие“ проф. д-р Димитър Райков представи новия специализиран софтуер на Докторантското училище на МУ-Варна за проследяване на научното развитие и кариерното израстване на студенти и докторанти. Софтуерът е част от мащабен проект за изграждане на мултидисциплинарна образователна среда за всички кадри, работещи в интегралните компетентности в областта на биомедицината и здравеопазването в МУ-Варна. Чрез дигитализирания обмен на информация докторантите ще получават всичко необходимо за документалната и финансовата отчетност за извършваните от тях проекти и проучвания.