26 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа в Русенско, съобщиха от Областна администрация Русе. Временно затворени за тежкотоварни автомобили над 12 т. от днес сутринта са главните пътища от Русе към Разград и Бяла. За леки коли, автобуси и камиони до 12 т. движението също е било спряно, но за кратко. Това се е наложило поради необходимостта опесъчаване на пътните участъци.

Областният управител Данаил Ковачев поддържа контакт с институциите от региона, имащи отношение към зимната обстановка. Създадена е необходимата организация за реакция в максимално кратки срокове в настоящата усложнена обстановка. Ковачев апелира шофьорите да предприемат пътувания само при необходимост и да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват снегопочистващите машини.

По последни данни няма населени места без електрозахранване, вода и телекомуникации. Снежната покривка в областта е около 10 см., но до края на деня се очаква застудяване, което може да е предпоставка за обледяване.