Врачанският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража“ на обвинен, че е помагал в телефонни измами

Троен състав на Окръжен съд – Враца потвърди, като правилно и законосъобразно, определението на Районен съд – Враца, с което спрямо Ю. В. е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“. Врачанският окръжен съд остави без уважение внесената жалба срещу определението на Районен съд – Враца с искане от обвиняемия да му бъде постановена по-лека мярка за неотклонение. Районна прокуратура – Враца е повдигнала обвинение срещу Ю. В. за това, че в периода от 5 септември т. г. до 8 септември т. г., в условията на продължавано престъпление, като помагач на неизвестен извършител, в селата Голямо Пещене и Три кладенци, и в гр. Враца, е въвел в заблуждение различни лица с цел незаконно да се обогати и им е причинил имотна вреда в общ размер на 10 340 лв. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода“ за срок от една до шест години.

Въззивният съд прие, че е правилна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани до момента доказателства обосновават в достатъчна степен подозрението, че Ю. В. е съпричастен към деянията, в които е обвинен. Според тройния състав на Врачанския окръжен съд, налице е опасността обвиняемият да извърши престъпление. Той е осъждан и настоящото деяние, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишни две осъждания.

Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.