Активният летен туристически сезон е в разгара си и много туристи търсят прохладата в Родопа планина. Множество атракции и активности очакват всички, които са решили да посетят Горното поречие на река Арда.

Създателите на Туристическо дружество "Крепостта Могилица“ – Аделин Голев и Данаил Хаджиев казаха за "Фокус“, че вече има много посетители на Панорамна площадка "Върхът“ – Могилица. "Тя е направена през 2020 г и оттогава насам е една от водещите туристически сензации за района на Горното поречие на река Арда. Тя е единствената панорамна площадка със стъклен под на Балканския полуостров и стъпвайки на него от посетителите се открива 350-метра относителна денивелация, която стига чак до река Арда, която се намира точно под нея. С новооткритата преди дни панорамна вишка Лиса Гора допълва тази гледка, защото видимостта навсякъде е постижима, предвид това, че върхът е самостоятелен и е уникално красиво“, поясни Голев.

Той допълни, че за хората планирали идване в района, от ТД "Крепостта Могилица“ предлагат и много други услуги. "Стопанисваме една от най-красивите неблагоустроени пещери – "Надарска пещера“, в която влизането се осъществява чрез челник и каска. Наред с това правим каньонинги към Киселчовските водопади, където трасето и дълго 1,4 км. Всеки участник получава дълги рибарски ботуши. Първоначално се тръгва по суша, след което реката се пресича на няколко места и има частично движение само по вода. Накрая се достига 12-метров водопад, който се намира в сърцето на защитена местност "Жилилица“, която е местообитание на множество кватернетни и терциерни ендемитни видове. Наред с това организираме и разходка с лодка по каньона "Горло“, най-тясното място от цялото протежение на река Арда в разстояние от 272 км, а самият каньон се намира само на 17 км от извора на реката“, допълни Голев. Той каза още, че организират и екскурзионни летувания за хора от цял свят, а за хора, които не искат да се натоварват много, предлагат и различни офроуд турове.