Транспортната фирма "Автотранс Чолаков" спря автобус № 15, който пътуваше до Войводиново. Превозвачът е информирал вчера ОП "Организация и контрол на транспорта" за решението, съобщи за "Фокус" директорът на предприятието Георги Стоилов

Като причина се изтъква затвореното "Брезовско шосе", където бяха подновени археологическите проучвания на селищната могила Яса тепе 1, съпътстващи изграждането на Северния обходен колектор. Заради ремонта автобусите обикалят през улица "Полет", което удължава маршрута.

Втората основателна причина е, че на превозвача не се плаща за курса до Войводиново, което е на територията на община "Марица".

Автобус 15 е единственият обществен транспорт, който свързва населеното място с големия град. Жителите на селото са притеснени, че спирането на маршрута се случва в навечерието на учебната година. Хората са възмутени, че рейсът се спира внезапно. Снощи мнозина са чакали напразно автобуса, тъй като не е имало предварителна информация.

Все пак има надежда казусът да се реши положително на спешната среща между кметовете на Пловдив и "Марица", директора на ОП ОКТ и превозвача.